Bundel eigen werk voor oud-gemeentedichter Mark Spijkers

Op donderdag 19 januari kreeg voormalig gemeentedichter Mark Spijkers uit handen van wethouder Maria le Roy de bundel Door Smallingerlandere ogen. Met Smallingerlandere woorden. Daarin staan alle gedichten die hij de afgelopen drie jaar voor en over de gemeente Smallingerland heeft geschreven.

Vertrekkende gemeentedichter

Spijkers zwaaide vorig jaar af als gemeentedichter; sinds mei 2022 is Katherine van der Velde de gemeentedichter van Smallingerland. Het is een gewoonte dat de vertrekkende gemeentedichter dan een boekje krijgt aangeboden met de door hem of haar geschreven gedichten. Dat gebeurt nu dus opnieuw.

Liefde voor de gemeente

In Door Smallingerlandere ogen. Met Smallingerlandere woorden komen het enthousiasme, de creativiteit en het inlevingsvermogen van Spijkers terug. Ook de liefde voor onze gemeente straalt van de pagina's af. Spijkers heeft zich verdiept in de psyche en het landschap van de Smallingerlandse gemeenschap, en vergat daarbij de buitendorpen niet. Hij hield workshops met ouderen in Sûnenz, maakte gedichten voor het Drachtster Lyseum en hield poëziepicknicks.

De bundel heeft een oplage van 150 exemplaren en is vormgegeven en gedrukt door de studio van gemeente Smallingerland.