UPDATE: Werkzaamheden Burgemeester Wuiteweg

UPDATE: Sinds maandag 27 maart is de Burgemeester Wuiteweg in Drachten weer open voor autoverkeer. Ook de bussen rijden weer volgens de reguliere dienstregeling over de weg. Vanaf de afslag Het Blauwgras tot de Lawei zijn de fietspaden nog afgesloten. Fietsers en bromfietsers kunnen de omleiding volgen om in en uit het centrum van Drachten te komen. Deze werkzaamheden worden de komende weken afgerond.


Maandag 10 oktober startte aannemer Witteveen Surhuisterveen in opdracht van gemeente Smallingerland met de werkzaamheden voor de vernieuwing van het hoofdriool op de Burgemeester Wuiteweg te Drachten. Na het vernieuwen van een deel van het riool wordt er nieuw asfalt aangebracht op de hoofdrijbaan.

Afronden fase 1

Inmiddels is fase 1 bijna afgerond. Op vrijdag 10 februari heeft aannemer Witteveen Surhuisterveen asfalt aangebracht op het traject kruising Fabriciuslaan – De Warren t/m de kruising Het Blauwgras. Vanaf maandag 20 februari is dit deel van de Burgemeester Wuiteweg voor aanwonenden weer toegankelijk. Het doorgaand verkeer blijft wel gestremd. De omleidingsroute wordt ter plekke aangegeven. 

Start fase 2

Eind januari is fase 2 van start gegaan. De kruising Burgemeester Wuiteweg – Kiryat Onoplein is sinds donderdag 26 januari opgebroken. Hierdoor is het Kiryat Onoplein 8 weken lang alleen bereikbaar via de Gauke Boelensstraat. Op donderdag 9 februari is begonnen met het openbreken van de wegverharding tussen Burgemeester Wuiteweg 45 en het zebrapad voor Chinees Indisch Restaurant Peking. Daarna wordt begonnen met de vernieuwing van het hoofdriool. De werkzaamheden duren tot 26 maart. Het doorgaande verkeer op de Burgemeester Wuiteweg is daarna weer voor alle weggebruikers mogelijk.

Winkeliers

Ondanks de werkzaamheden zijn de winkels aan de Burgemeester Wuiteweg gewoon bereikbaar. 

Meer informatie

Meer informatie over dit project en updates van de werkzaamheden vindt u op werkzaamheden-wuiteweg.nl
 

Asfalteringswerkzaamheden Burgemeester Wuiteweg