Werken bij de gemeente

Trek een cirkel om de drie noordelijke provincies... En precies in het midden van die cirkel ligt de gemeente Smallingerland. Dat is Drachten en 13 dorpen. Mede door deze ligging is het hier goed wonen en werken. Drachten is de tweede plaats van Friesland met 45.000 inwoners. De dorpen rondom Drachten tellen nog eens bijna 10.000 inwoners. Drachten groeide vanaf de jaren 50, mede door de komst van Philips, in een snel tempo uit tot de plaats die het nu is. Nu doen meer dan 160.000 mensen uit de regio hier wekelijks boodschappen, volgen een opleiding of maken op een andere manier gebruik van de vele voorzieningen van Drachten, zoals schouwburg de Lawei, recreatiegebied De Naturij en zwembad De Welle.

Naast het stadse karakter van Drachten is er in de gemeente ook volop natuur te vinden. Bijvoorbeeld het watersportgebied rondom De Veenhoop. Drachten heeft daarnaast de grootste jachthaven van Fryslân met maar liefst 1000 ligplaatsen!

De gemeente Smallingerland biedt je een baan in een gemeente die zich voortdurend inzet en ontwikkelt op het gebied van duurzaamheid. Onze gemeente kent de dynamiek van de samenleving en staat voor een organisatie die hierin steeds meebeweegt, nooit stilstaat en dus nooit definitief af is. Dit vraagt van onze medewerkers dat ze willen luisteren, durven en leren.

Zo'n 500 collega's zetten zich dagelijks in voor een bloeiend, groeiend en duurzaam Smallingerland. We staan als organisatie voor de uitdaging om steeds mee te blijven bewegen met onze omgeving, de mensen in plaats van de regels voorop te stellen en hierdoor te werken vanuit de bedoeling. Kom jij ons versterken?

Vacatures

Zodra we onze vacatures openstellen voor externe kandidaten, publiceren we deze op werkeninfriesland.nl. Wil je bij ons werken, schrijf je dan in op deze website en ontvang vacatures die passen bij je aandachtsgebied.

Stage lopen

Volg je een opleiding en zoek je een stage binnen onze gemeentelijke organisatie? Onze stagemogelijkheden en/of afstudeeropdrachten (MBO/HBO) bieden wij aan via de onderwijsinstellingen. Wordt gemeenste Smallingerland niet aangeboden bij jouw onderwijsinstelling en wil je toch graag solliciteren naar een stageplaats? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar: vacatures@smallingerland.nl