Gehandicaptenparkeerkaart

Met de gehandicaptenparkeerkaart kunt u tegen betaling parkeren op alle algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, betaalde parkeerplaatsen en in parkeerschijfzones. Deze kaart is een half jaar en maximaal 5 jaar geldig. Er zijn 4 soorten gehandicaptenparkeerkaarten. Geef bij uw aanvraag door welke u wilt aanvragen. 

Aanvragen parkeerkaart

Soorten gehandicaptenparkeerkaarten

  • Bestuurderskaart: u kunt ten minste een half jaar niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken. De kaart is persoongebonden en er hoeft geen voertuig op uw naam te staan. U moet wel een rijbewijs hebben

  • Passagierskaart: u kunt niet zelfstandig rijden en heeft continu hulp nodig van een bestuurder bij vervoer van deur tot deur. U kunt ten minste een half jaar niet 100 meter zelfstandig lopen zonder hulpmiddelen, zoals met een stok of krukken. Met de passagierskaart kunt u met iemand meerijden en deze persoon mag op uw kaart op een algemene gehandicaptenparkeerplaats parkeren. Deze kaart is persoonsgebonden

  • Combinatiekaart: als u gebruik wilt maken van zowel een bestuurders- als passagierskaart

  • Instellingsparkeerkaart: ook als u in een instelling woont, kunt u in aanmerking komen voor een parkeerkaart. Uw instelling moet de kaart aanvragen. 

Meenemen

  • Identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)
  • 1 pasfoto
  • Voor een bestuurderskaart: rijbewijs

Medische keuring

Tijdens een medisch onderzoek bepaalt een keuringsarts of u aan deze voorwaarden voor een gehandicaptenparkeerkaart voldoet. De medische keuring vragen wij voor u aan als u de gehandicaptenparkeerkaart bij ons aanvraagt. De keuring betaalt u altijd, ook als wij uw aanvraag na de keuring afwijzen.

Centrumbewoner

Bent u centrumbewoner, vraag dan ook een gehandicaptenparkeervergunning aan zodat u zonder betaling op gehandicaptenparkeerplaatsen in het centrum mag parkeren, dit geldt niet voor de parkeergarages.

Parkeren in het centrum 

Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft en het centrum bezoekt, kunt u gratis parkeren voor de duur van maximaal 3 uur. Leg dan uw blauwe parkeerschijf zichtbaar achter uw voorruit. 

Kosten

Kosten gehandicaptenparkeerkaart
Soort kaart Kosten kaart
Gehandicaptenparkeerkaart bestuurder, passagier, combi en instelling € 25,40
Gehandicaptenparkeervergunning Gratis
Medische keuring  € 58,-