Zaterdag 8 juni: Dag van de bouw

Op zaterdag 8 juni is het Dag van de Bouw. Op deze dag kunt u een kijkje nemen op twee bouwlocaties in Drachten: de nieuwbouw van Zwemcentrum De Welle en Samen Kansrijk! Dit kan tussen 10.00 en 15.00 uur.

Zwemcentrum De Welle: kom op de fiets of lopend, of maak gebruik van de pendelbus!

De Eikesingel is tussen de rotonde Zuiderhogeweg en de Sportlaan afgesloten. Er wordt hier aan de weg gewerkt. Advies is dan ook om op de fiets of lopend naar Zwemcentrum De Welle te komen. U kunt gebruik maken van de ingang van het bouwterrein aan de Sportlaan. Deze is, vanwege de afsluiting van de fietsbrug, bereikbaar vanuit de oostelijke richting. Komt u in de auto, maak dan gebruik van de gratis pendelbussen. Deze vertrekken regelmatig vanaf de Tussendiepen. Hier is voldoende gratis parkeergelegenheid. De pendelbus stopt bij de ingang van het bouwterrein aan de Zuiderhogeweg. De pendelbus haalt u hier ook weer op. Het bouwterrein is deze dag zowel vanaf de Sportlaan als vanaf de Zuiderhogeweg niet toegankelijk voor automobilisten. Op de routekaartjes hieronder ziet u hoe u bij het bouwterrein van Zwemcentrum De Welle kunt komen. 

Het nieuwe, duurzaam ontworpen zwemcentrum biedt ruimte voor recreatief zwemmen en (top)sport. Met diverse baden (waaronder een 50 meter wedstrijdbad met keerwand en beweegbare bodem), glijbanen, whirlpool, stroomversnelling en horeca voorzieningen een topaccommodatie!

Neem ook een kijkje op het bouwterrein van Samen Kansrijk!

Aan de Noorderhogeweg verrijst een nieuw schoolgebouw: Samen Kansrijk! Scholen voor speciaal (basis) onderwijs krijgen hier een gezamenlijk onderkomen. Met ingang van januari 2025 krijgen de 700 leerlingen les in het nieuwe gebouw, dat zo'n 10.000 m2 groot is.

U kunt uw auto parkeren op de carpoolplaats Noord aan de Noorderhogeweg.

Kijk voor meer informatie ook op: www.dagvandebouw.nl

Routekaartjes nieuwbouw De Welle

Route dag van de bouw - autos

Route dag van de bouw - fietsers