De Torenstraat is weer open!

Op vrijdag 3 november opende wethouder Maria le Roy, samen met bewoners en andere belangstellenden, officieel de nieuw ingerichte Torenstraat. Na het startsein was er een feestelijke optocht over de Torenstraat richting parkeerterrein Vogelzang. Dit is onder muzikale begeleiding van Acta. 

Laatste fase

Eind maart startte aannemer BAM Infra met de werkzaamheden. Deze werkzaamheden hebben nog 7 maanden geduurd. Het werk aan de Torenstraat was verdeeld in vier fasen, zodat de winkeliers in het centrum bereikbaar bleven. 

Belangrijke stem voor omwonenden

De Torenstraat is een belangrijke doorgangsroute in het centrum van Drachten. Het doel van de herinrichting was om de straat onder andere verkeersveiliger te maken. Omwonenden hadden hierin een belangrijke stem. En dat heeft goede resultaten opgeleverd. De rijbaan is nu smaller, de maximale snelheid is nu 30 km per uur, de stoepen zijn breder, kruispunten zijn verhoogd en het verkeer van rechts krijgt voorrang bij de kruisingen aan de Houtlaan en Oosterstraat. Ook komt er in november meer groene beplanting bij.

Lees hier meer informatie over de herinrichting van de Torenstraat. 

Opening Torenstraat