'Jachtseizoen' in Drachten op donderdagavond 28 september

Op donderdagavond 28 september spelen honderd jongeren van 12 tot 25 jaar in Drachten het spel Jachtseizoen met de politie en handhaving. Van 18.00 tot 20.00 uur lopen en fietsen jongeren rond in witte overalls, achternagezeten door politieagenten en handhavers. 

Stempelposten

Tijdens het evenement zijn er vijf stempelposten in verschillende wijken in Drachten waar de deelnemers een stempel moeten halen. Ze doen hun best om uit handen te blijven van de politieagenten en handhavers. De stempelposten zijn via meerdere routes te bereiken, dus u kunt op die avond in heel Drachten deelnemers van Jachtseizoen tegenkomen.

Beter contact 

Jongeren uit de vernieuwde jeugdraad organiseren dit evenement samen met de jongerenwerkers van DR88 Vibes, onderdeel van M.O.S. In een brainstormsessie hebben deze jongeren aangegeven zich te willen inzetten voor een beter contact tussen de jongeren en de politie en handhaving. 

Meer begrip

Ze hopen door met elkaar in gesprek te gaan er meer begrip komt voor elkaar. Maar ook dat er een beter contact ontstaat tussen de jongeren en handhaving en de politie. Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk, het maximale aantal deelnemers is bereikt.