Bijeenkomst 'Maak het oplichters niet te makkelijk!'

Hoe regel ik mijn bankzaken goed en veilig? Wie geef ik inzage in mijn administratie als ik het zelf niet meer kan? Waar kan ik terecht als ik iets wil weten over financieel misbruik? Het zijn vragen die elke oudere zich zou moeten stellen. Want financieel misbruik kan iedereen overkomen. Daarom organiseert de Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden Smallingerland een bijeenkomst om ouderen te helpen hun financiële huishouding op een veilige manier te regelen.

Nepmails van cybercriminelen

Cybercriminelen sturen graag nepmails die van de bank lijken te zijn. Ze vragen hierin om persoonlijke gebruikersnamen, wachtwoorden en pincodes. De mailtjes lijken vaak gevaarlijk echt. Of er wordt gebeld onder het mom van de bank en gevraagd om bijvoorbeeld bankgegevens te controleren. Als persoonlijke gegevens doorgegeven worden, loopt u het risico veel geld kwijt te raken en uw privacy wordt geschonden. 

Bijeenkomst 'Maak het oplichters niet te makkelijk!' 

Tijdens de bijeenkomst geeft een panel met deskundigen antwoord op vragen. Het panel bestaat uit een deskundige van de Rabobank, Yvon Notariaat en een specialist op het gebied van cybercrime. Daarnaast zijn er ook deelnemers van de Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden Smallingerland aanwezig. Deze deskundigen geven antwoord op uw vragen en helpen u alert te zijn op veiligheid in uw eigen omgeving. Heeft u nu al vragen? Dan kunt u deze alvast stellen via financieelveilig@mosweb.nl of even bellen via 0512 334 112.

Wanneer: Donderdag 11 april 2024 vanaf 13.30 uur 
Waar: Sûnenz, Burgemeester Wuiteweg 140B, 9203 KP Drachten

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Wilt u komen? Meld u dan aan via: financieelveilig@mosweb.nl of bel naar 0512 334 112

Alliantie financieel veilig ouder worden Smallingerland

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Alliantie financieel veilig ouder worden Smallingerland. De Alliantie Smallingerland is een netwerk van private en publieke deelnemers in de gemeente Smallingerland. Een uniek netwerk van deelnemers die binnen de alliantie hun kennis van voorkoming en misbruik van ouderen bundelen en delen. De deelmers zijn:

  • M.O.S.
  • Sûnenz 
  • Yvon Notariaat 
  • Samenwerkende Ouderenbonden Smallingerland 
  • Rabobank Drachten Noordoost Friesland 
  • Bibliotheek Drachten | Smallingerland
  • Veilig Thuis
  • Gemeente Smallingerland.