Regeling grafrechten KNIL-veteranen

Het college Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met een regeling voor verlenging van het grafrecht voor de 8 graven van KNIL-veteranen en hun partner in Smallingerland op kosten van de gemeente. Op verzoek van de rechthebbenden kunnen deze graven steeds met 20 jaar worden verlengd, zij hoeven hiervoor niets te betalen. De regeling gaat in per 1 januari 2024, de grafrechten die door de rechthebbenden zijn betaald voor de periode na 1 januari 2024 worden terugbetaald.

Bijeenkomst met nabestaanden

Burgemeester Rijpstra stond hier op woensdag 24 januari met nabestaanden van de KNIL-veteranen bij stil. In De Lawei was een ingetogen bijeenkomst. Voor de aanwezige nabestaanden was het een emotionele dag. In zijn toespraak zei de burgemeester dat de Molukse gemeenschap de gemeente dierbaar is en dat het betalen en verlengen van de grafrechten van Molukse KNIL-militairen het minste is dat de gemeente kan doen.  

Hieronden een beeldverslag van de bijeenkomst met foto's van Jess Wattimena.

Bijeenkomst KNIL-veteranen (1)Bijeenkomst KNIL-veteranen (2)Bijeenkomst KNIL-veteranen (4)Bijeenkomst KNIL-veteranen (5)Bijeenkomst KNIL-veteranen (6)