Klaas Renkema

Klaas RenkemaWaarom kiest u voor mij?

Ik heb voor deze functie gekozen omdat ik geïnteresseerd ben in mensen en graag met hen praat over allerlei zaken. Juist zo’n moment in jullie leven is iets fijns om het samen over te hebben en dan dit te verwerken in mijn toespraak. Het biedt mij de mogelijkheid om, in een eerste kennismakingsgesprek met jullie, toe te werken naar mijn bijdrage op deze voor jullie zo unieke dag. Samen kunnen we dan stilstaan en eventueel terugkijken naar die dingen, die er mede voor hebben gezorgd dat jullie hebben gekozen voor deze belangrijke stap in jullie leven.

Ik vind het fijn om de verkregen informatie, tijdens het voorgesprek met de bruidsparen, op een zodanige wijze te gebruiken in mijn verhaal, dat het iets speciaals en persoonlijks wordt en zij zichzelf daarin duidelijk herkennen. Dat moet ook, want het is hun dag en dat moet tijdens en na de plechtigheid nog steeds zo voelen.

Ik wil er zorg voor dragen dat ook het officiële gedeelte op deze belangrijke dag in een fijne ontspannen sfeer plaats vindt, samen met jullie en de mensen die dicht bij jullie staan.

Woonplaats

Drachten

Beroep

Tot aan 1987 ben ik werkzaam geweest in de maatschappelijke dienstverlening bij diverse organisaties. Vanaf 1987 tot 2006 werkte ik bij Justitie als gevangenisdirecteur in Veenhuizen en Leeuwarden en bij de Hoofddirectie in Den Haag. Op dit moment geef ik nog les aan Justitiemedewerkers (Strafrecht en maatschappelijke en culturele kennis). Daarnaast maak ik deel uit van een commissie van toezicht voor politiecellen en heb ik zitting in een adviesraad voor verpleeg- en verzorgingshuizen in Drenthe en Groningen.

Hobby’s

Sport(en) en vooral actief wielrennen in de bergen, creatief bezig zijn en reizen.