Geldzorgen: wees er op tijd bij

Energieleveranciers, drinkwaterbedrijven, verhuurders en zorgverzekeraars zijn sinds 2021 verplicht om beginnende betalingsachterstanden bij de gemeente te melden. Dit staat in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). De gemeente kan u hierdoor sneller helpen bij geldzorgen. 

U krijgt een brief van ons

In deze brief staan de mogelijkheden voor hulp bij en ondersteuning van vragen over geld. Deze hulp is gratis. De hulp wordt gegeven door Team Vroegsignalering. In sommige situaties neemt dit team direct contact met u op.

Team Vroegsignalering

Team Vroegsignalering helpt u om te voorkomen dat u verder in financiële problemen komt. Heeft u vragen over de brief of over een achterstand in betalingen? Dan kunt u met een van de medewerkers contact opnemen. De contactgegevens staan hieronder:

Wilt u niet dat de gemeente informatie over uw betalingsachterstanden ontvangt?

Laat dit dan aan uw energieleverancier, drinkwaterbedrijf, verhuurder en/of zorgverzekeraar weten. De gemeente gebruikt de informatie over een betalingsachterstand alleen om u te helpen. U bepaalt zelf of u gebruik wil maken van onze hulp.

Geen brief, wel geldzorgen?

Heeft u geen brief van ons ontvangen, maar heeft u wel geldzorgen? Neem dan contact op met Carins. Carins helpt en ondersteunt bij geldproblemen of geldzorgen. Carins is bereikbaar via: