Ping-loket

Het Ping-loket ondersteunt bij schulden en geldproblemen

Het Ping-loket Drachten is ondergebracht bij Carins. Wij helpen en ondersteunen inwoners en ondernemers bij schulden en geldproblemen. Wij informeren en adviseren u bij financiële zaken en  helpen u bij het zoeken van oplossingen bij betalingsproblemen en/of achterstanden.

Samen met u maken we een financieel plan waarmee u weer lucht en vertrouwen krijgt. We kijken hierbij naar de regelingen van gemeente Smallingerland en van de overheid om u (tijdelijk) financieel te ondersteunen.

U hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken. Het Ping-loket Drachten helpt u bij het aanvragen van toeslagen, kwijtschelding, brieven van de belastingdienst en aanvragen van uitkeringen.

Het Ping-loket is iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 12.00 uur. U kunt bellen naar het algemene nummer van Carins: 088 - 50 65 400. Of mailen via het e-mailadres: ping@carins.nl. Kijk voor actuele informatie op www.carins.nl.

Budgetgids

In de speciale Budgetgids (voorheen de Minimagids) vindt u een overzicht van alle regelingen en extra's die de gemeente Smallingerland en de landelijke overheid aanbieden voor mensen met een laag inkomen. Ook zijn organisaties genoemd waar u terecht kunt voor hulp.

Wilt u naast de Budgetgids persoonlijke hulp? Wilt u weten waar u recht op heeft? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen of toeslagen? Neem dan contact op met het Ping-loket Drachten.