Bouwkavels

De gemeente verkoopt soms kavels. U vindt hier informatie over de beschikbare bouwkavels.  Iedere volwassene kan zich inschrijven voor een bouwkavel. Bij meerdere aanmeldingen wordt geloot. Wij werken niet met reservelijsten. Zo krijgen alle partijen een kans om mee te dingen. Lees voor het inschrijven de procedure en de algemene voorwaarden door.

Kavels Vrijburgh

We bouwen met Vrijburgh 2 aan een aantrekkelijke, kindvriendelijke wijk met groen en water en zo'n 150 woningen. Duurzaamheid, groen, water en ruimte staan hier centraal. Meer informatie over dit nieuwbouwproject kunt u lezen op de pagina van Vrijburgh

Documenten

Kavel Saffier in Drachten

Wilt u graag wonen in de groene en waterrijke woonwijk Burmania in Drachten? Dat kan! Gemeente Smallingerland verkoopt aan de Saffier een mooie en unieke kavel gelegen aan het water en vlakbij een uitvalsweg. De kavel is geschikt voor de bouw van een ruime vrijstaande woning.

Een bod doen op de kavel

De kavel wordt door een biedingsprocedure verkocht. Een bod lager dan € 306.000 (inclusief btw) wordt niet in behandeling genomen. 

Meer informatie

Twee woningbouwkavels in Oudega

In Oudega zijn 2 bouwkavels te koop.Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Makelaardij Hoekstra in Leeuwarden. Meer informatie leest u in de verkoopbrochure ([pdf).

De vastgestelde prijs voor kavel 2 is €167.171,-. Voor kavel 3 is de vastgestelde prijs €139.371,-

Praktijkruimte te koop in Oudega

Meer informatie? Neem dan contact op met Makelaardij Hoekstra in Leeuwarden. Meer informatie leest u in de verkoopbrochure ([pdf). De koopprijs is per 2024  minimaal €102.000.

Wetten en regelgeving

Het Didam-arrest van 26 november 2021 bepaalt dat iedereen de kans moet krijgen om mee te dingen bij de verkoop van gronden door overheden. Dat betekent dat iedereen zich in kan schrijven voor beschikbare kavels en dat wij geen reservelijsten gebruiken. In de Ontwikkelstrategie van de gemeente staat welke grond beschikbaar is of komt.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de kavels? Neem dan contact op met de gemeente. Dat kan door te bellen naar 0512 581 234 of stuur een mail naar gemeente@smallingerland.nl ter attentie van Dineke de Haan.